Wojciech Drobiński

Mam złe wyniki badań krwi

Mam złe wyniki badań krwi

Badania laboratoryjne to ważne źródło informacji o naszym stanie zdrowia. Podwyższony cholesterol, trójglicerydy czy złe wyniki wątrobowe wskazują że nasz organizm boryka się z poważnymi kłopotami i wymaga natychmiastowej pomocy. Na ogół nic nie poprawia ich skuteczniej jak zmiana sposobu odżywiania. Bardzo szybko przekonują się o tym osoby, które zdecydują się na podjęcie terapii żywieniowej. Już po upływie kilku tygodni stosowania diety można dostrzec wyraźne zmiany w obrazie krwi sugerujące, że stan zdrowia poprawia się. Należy pamiętać, że w przypadku złych wyników badań krwi terapia dietetyczna powinna być podjęta jak najszybciej.

  • szczegółową analizę i ocenę aktualnej wagi, stopnia oraz rodzaju otłuszczenia ciała
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć wpływ na aktualne wyniki badań krwi
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • opcjonalnie zlecenie dodatkowych badań laboratoryjnych w celu głębszego zdiagnozowania problemu
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw. 
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych 
  • przygotowanie dodatkowych zaleceń dietetycznych oraz zaleceń dotyczących zmiany stylu życia, pozwalających wpłynąć na poprawę wyników badań krwi
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie ewentualnych zajęć ruchowych

Warto przeczytać:

Wróć bez aids

świat się zmienia. Do niedawna erotyczna przygoda kojarzyła się z latem, urlopowym luzem i scenerią, w której, jak śpiewali „Skaldowie”, wszędzie dokoła czyha pokusa goła. ...

czytaj więcej

Zamienniki posiłków

Regularność odżywiania jest jednym z najistotniejszych czynników wpływających na utrzymanie prawidłowej masy ciała. Zbyt mała ilość posiłków w ciągu dnia oraz zbyt długie przerwy między ...

czytaj więcej
POKAŻ